Най-висшият съд на Германия отхвърли във вторник жалби срещу полицейски час и

...
Най-висшият съд на Германия отхвърли във вторник жалби срещу полицейски час и
Коментари Харесай

Германският конституционен съд отхвърли жалбите срещу мерки и ограничения

Най-висшият съд на Германия отхвърли във вторник жалби срещу полицейски час и други ограничения, наложени от федералното законодателство по-рано тази година в региони, където коронавирусът се популяризира бързо - решение, което може да помогне на водачите на страната, до момента в който се борят да се оправят с внезапното повишаване на инфекциите, оповестява АП.

Решението на Федералния парламентарен съд дойде часове преди напускащият канцлер Ангела Меркел и определеният от нея правоприемник Олаф Шолц да възнамеряват да проведат диалози за обстановката с 16-те губернатори на райони.

Имаше поредност от призиви от специалисти и политици за по-строги ограничавания, само че федералната конструкция на Германия и преходът от националното държавно управление на Меркел към ново при Шолц забавиха вземането на решения.

Съдът откри, че най-противоречивите ограничения, съдържащи се във федералното законодателство за " спешно прекъсване ", което бе в действие от април до края на юни, са в сходство с конституцията. Те включват полицейски час от 22:00 до 5:00 часа и затваряне на учебни заведения в региони с висок % на заразяване с ковид.

Законодателството за поредно използване на мерки в региони с висок % на заразяване по време на последната огромна вълна от COVID-19 в Германия имаше за цел да постави завършек на комбинация от ограничения, които постоянно характеризираха реакцията на пандемията в 16-те немски провинции.

Новите инфекции се усилиха през последните седмици в най-гъсто обитаемата страна на Европейския съюз - особено в източната и южната част, като лечебните заведения там вече трансферират пациенти от интензивно лекуване в други елементи на Германия.

Те доближиха равнища, доста по-високи от тези, които страната видя по-рано тази година, макар че доста повече германци са имунизирани в този момент, в сравнение с тогава.

Във вторник седемдневният % на заразяване в страната спадна за първи път от повече от три седмици, само че при 452,2 нови случая на 100 000 поданици, е малко по-малко от върха от понеделник от 452,4. Центърът за надзор на болесттите в страната, Институтът Робърт Кох, заяви, че през последните 24 часа са обявени 45 753 случая.

Регистрирани са още 388 смъртни случая, с което общият брой в Германия до момента е 101 344.

Най-малко 68,4% от населението от 83 милиона към този момент е напълно имунизирано, само че това е под минималния предел от 75%, на който се надява държавното управление.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР